Zaštita osobnih podataka

i zakon o oružju

Zakon o oružju

Zakonske odredbe iz Zakona o oružju (NN 94/2018)na snazi od 01.11.2018.:

4. Oružje u slobodnoj nabavci sa i bez obveze prijavljivanja

Članak 7.

Oružje iz Članka 6. ovoga Zakona se glede prava i obveza vlas­nika oružja razvrstava u:

 1. zabranjeno oružje – oružje kategorije A i hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda te hladno oružje kada se nosi na javnim mjestima,
 2. dozvoljeno oružje za koje je potrebno prethodno odobrenje – oružje kategorije B,
 3. dozvoljeno oružje za koje je potrebna prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije C,
 4. dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije D

Oružja kategorije C su:

 1. plinsko oružje,
 2. reprodukcije vatrenog oružja kod kojeg se ne upotrebljava jedinstveni naboj,
 3. zražno oružje 

Oružja kategorije D su:

 1. oružje s tetivom natezne sile manje od 450N/m    
 2. električni paralizatori 
 3. raspršivači
 4. hladno oružje

Članak 27.

Fizičke osobe starije od 21 godina i pravne osobe smiju bez odobrenja nadležnog tijela, nabavljati i držati oružje kategorije C.

Osobe iz stavka 1. ovoga članka koje nabave oružje kategorije C dužne su ga prijaviti nadležnom tijelu u roku od osam dana od dana nabave.

Za prijavljeno oružje nadležno tijelo izdat će potvrdu.

Ovlašteni trgovac oružjem dužan je o prodaji oružja kategorije C izvijestiti nadležno tijelo u roku od osam dana od dana prodaje oružja.


Zaštita osobnih podataka

Uredbom o zaštiti podataka koja se primjenljuje od 25.svibnja 2018 god. ažurirali smo Politiku privatnosti kako bi olakšali razumjevanje, koje i zašto prikljupljamo Vaše osobne podatke.

– www.monster-rbs.hr vlasništvo je “extremusa rbs” d.o.o. Degidovečka 17, 10040 Zagreb R.H. (OIB 60148690433) i prodaja, slanje robe, sve naplate i zaprimanje povrata robe te obrada osobnih podataka obavlja se isključivo u našoj poslovnici u Zagrebu Degidovečka 17  

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci korisnika prikupljaju se isključivo uz pristanak korisnika i isključivo u svrhu poslovanja Extremusa rbs d.o.o.                                                                   

 • Za dostavu robe(roba dolazi na Vašu adresu koju ste nam dali prilikom online ili telefonske narudžbe). Navedene podatke koristit će isključivo Extremus rbs d.o.o. i GLS-dostavna služba u suradnji s kojom vršimo dostavu naručene robe do Vas.
 • Za povrat robe (ukoliko se odlučite za opciju u kojoj mi organiziramo povrat robe za Vas) I tada će podatke koristiti isključivo Extremus rbs d.o.o. i GLS dostavna služba
 • Za potrebe arhive “potvrda o kupnji oružja C-kategorije”odnosno za prijavu MUP-u

Extremus rbs d.o.o. neće Vaše osobne podatke dijeliti s drugim fizičkim i pravnim osobama, osim u navednim točkama 1,2 ili 3 Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Vaši osobni podaci smješteni su na našem računalu i serveru pristup kojima je zaštićen lozinkom i relevantnim siguronosnim protokolima.


Prava korisnika

 • Korisnik u bilo kojem trenutku može zatražiti kopiju podataka koje o njemu ima Extremus rbs d.o.o.
 • Korisnik ima pravo na izmjenu svojih osobnih podataka u našem sustavu (putem svog korisničkog računa na našoj web stranici) ili zatražit isto od nas.
 • Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku povući privolu za korištenje osobnih podataka, odnosno zatražit brisanje istih iz naše evidencije/arhive

Kontakt

Sva pitanja, sugestije, dopune i prijedloge vezane uz korištenje Vaših osobnih podataka molim uputite putem maila : info@monster-rbs-hr ili na tel.012930678 ,kontakt osoba Robert Bandula